Balans 2de editie Chocoladesalon Brussel

Balans 2de editie Chocoladesalon Brussel

6 - 8 februari 2015 - Brussels Expo: nog meer chocolade!

Maandag 9 februari 2015 — Afgelopen weekend streek het Chocoladesalon opnieuw neer in Brussel. Na een eerste succeseditie vorig jaar kunnen de organisatoren opnieuw tevreden  terugblikken. Om en bij de 33.000 chocoladeliefhebbers zakten af naar het salon. Belgen zijn duidelijk gek op chocolade en daar hebben ze ook alle reden toe. Met dank aan de vele meester-chocolatiers die ons land telt.

Meer dan 150 chocolatiers, patissiers en andere exposanten palmden drie dagen lang Paleis 1 in van Brussels Expo, goed voor zo’n 6.000 m2 chocolade. Zowel bekende chocolatiers als Neuhaus, Godiva, Galler en Leonidas als grote artisanale meester-chocolatiers als Pierre Marcolini, Jean-Philippe Darcis, Benoît Nihant, Laurent Gerbaud en Dominique Persoone tekenden present. Ook de getalenteerde chocolatiers en patissiers Joost Arijs, Marc Ducobu en Raphaël Giot wilden hun afspraak met dit felgesmaakte chocolade-event niet missen. “Als chocolatier is het belangrijk om aanwezig te zijn als er iets rond chocolade wordt georganiseerd. Het is dan ook een hele eer dat we het Chocoladesalon mochten bijwonen”, aldus een tevreden Joost Arijs.

Ook jonge talenten als The Cacao Tree en Didier Smeets –de jongste exposant van het salon !- waagden hun kans. Smeets: “De warme ontvangst en het enthousiasme van het publiek deed deugd. Zulke positieve reacties werken erg motiverend voor een beginnende chocolatier als ik. "

Het Chocoladesalon werd ingehuldigd door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Léa van België, Didier Gosuin, Brussels Minister van Werk en Economie en Philippe Close, schepen van Financiën, Toerisme en Personeelszaken van de Stad Brussel. Op de koop toe kreeg het salon hoog bezoek van  Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent van België en Didier Reynders, Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken.

 

HET DEFILE VAN CHOCOLADEJURKEN

De modeshow van chocoladejurken kon groot en  klein bekoren. Voor deze unieke creaties sloegen chocolatiers en modedesigners de handen in elkaar. De kersverse Miss België, Annelies Törös, was een van de gelukkigen die met een jurk de catwalk op mocht. Haar kleedje werd  ontworpen en gemaakt door Magnum en Christophe Kohler.

Daarnaast lieten ook heel wat andere chocolatiers en designers hun creativiteit de vrije loop:

Jean-Philippe Darcis en Lauranne Jaegher (gesponsord door Clear Channel)

Patisserie Bruyerre en Liliane Malemo / Oryginis

Patisserie Giot en Manon Durande

Laurent Gerbaud en Patou Saint Germain

Chokolate en Debora Velasquez 

Deremiens en l’atelier Lannaux

Chocolats Bellanger en Christophe-Alexandre Docquin

Arnaud Larher en Lauren Bitar

Maison Boissier en Mademoiselle P

Bernachon en Florencia Soerensen

Bonnat Chocolatier en Valérie Pache

Jean-Paul Hévin en Maya Boyarovskaya

Franck Kestener en Nathalie Erkan

 

FELGESMAAKT DOOR IEDEREEN

Drie dagen lang verrasten de exposanten het publiek met proeverijen, demonstraties, workshops, conferenties en allerhande activiteiten met chocolade in de hoofdrol.

Zo ging een twintigtal Belgische chefs en chocolatiers live aan de slag tijdens de « Pastry Show ». De ideale gelegenheid om hun liefde voor hun vak en de chocolade te delen zonder uiteraard al te veel geheimen prijs te geven. Op het appel: Vincent Vevisch (Er pu.re), Dominique Persoone en Christophe Thomaes (Château de Mylord).

Ook aan de kleine zoetebekjes onder ons werd gedacht dankzij « Chocoland » waar kinderen zich volop konden uitleven met chocolade. Dat gebeurde in samenwerking met “la Route Belge du Chocolat”.

Even populair waren de patisserieworkshops, de signeerssessies door de meester-chocolatiers zelf en de conferenties rond chocolade en cacao met bijhorende degustaties.

Andere niet te missen bijzonderheden tijdens het salon:

  • Neuhaus vierde het 100-jarig bestaan van de « pralineballotin » met een impressionante fotostudio uit 1920. Een populaire attractie!
  • De musea Choco Story Brussels, Choco Story Bruges en la Route Européenne du Chocolat gingen de historische toer op met een didactische tentoonstelling over de geschiedenis van de cacao en de Belgische chocolade.
  • De chocoladetatoeages van de studenten van de Master Food Design (Academie van Schone Kunsten in Brussel) kenden een groot succes.

  • Leonidas verraste de bezoekers met drie monumentale sculpturen in chocolade.
  • De Afrikaanse groep Calema uit Sao Tomé zorgde voor de muzikale noot tijdens het Salon.

Organisator, François Jeantet, is een tevreden man: “Het doet plezier om vast te stellen dat de Belgen een grote passie hebben voor chocolade!”

 

Het Chocoladesalon werd opgericht, georganiseerd en gemediatiseerd door:
EVENT INTERNATIONAL
59 rue de la Tour - 75116 Paris, France
T : +33 (0)1 45 03 21 26 – F : +33 (0)1 45 03 60 90

http://brussels.salon-du-chocolat.com / www.salon-du-chocolat.com
Oprichters en organisatoren: Sylvie Douce et François Jeantet

@ FL Consult
@Nicolas Rodet
@ FL Consult
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@ Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@ FL Consult
@Nicolas Rodet
@ Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@ Nicolas Rodet
@ Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@ Nicolas Rodet
@ Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@Nicolas Rodet
@ FL Consult