Business Space treedt toe tot het internationale platform EXIS

Business Space treedt toe tot het internationale platform EXIS

De eerste wereldwijde organisatie die enkel de belangen van huurders van kantoren behartigt

Business Space, de grootste 100% "Tenant Representation"-speler in België, kondigt de oprichting aan van EXIS, een wereldwijde organisatie van vastgoedmakelaars. Het doel van EXIS: de belangen van de huurders van kantoren – en énkel de belangen van de huurders – verdedigen tijdens onderhandelingen over de huurprijs en de gemeenschappelijke lasten.

Business Space is een van de oprichters en vertegenwoordiger voor België van EXIS, een organisatie die 15 onafhankelijke en internationale vastgoedmaatschappijen overkoepelt. Die hebben zich tot exclusief doel gesteld om de belangen van de huurders te verdedigen (de zogenaamde Tenant Representation), en dat in 25 landen over 4 continenten verspreid.

EXIS werd opgericht met een welbepaald doel: de huurders van kantoren laten adviseren door een gespecialiseerde firma die uitsluitend hun belangen vertegenwoordigt tijdens de onderhandelingen met zowel de eigenaars als de bedrijven die de gemeenschappelijke lasten van de kantoorgebouwen beheren. Dankzij een wereldwijd netwerk van professionals garandeert EXIS zijn klanten niet alleen de beste vertegenwoordiging bij het invullen van hun nationale en internationale behoeften, maar vooral onderhandelingen die resulteren in een daling van de huurprijs en van de gemeenschappelijke lasten.

Tenant Representation (letterlijk: huurdersvertegenwoordiging) is niet nieuw. Alleen worden diezelfde huurders vaak vertegenwoordigd door vastgoedmakelaars die tevens panden te huur aanbieden. Daardoor dreigen er voortdurend belangenconflicten te ontstaan, want het is namelijk onmogelijk om complete onafhankelijkheid te garanderen als je bij vastgoedtransacties afwisselend de belangen van de huurders én de belangen van de eigenaars verdedigt. De bedrijven die deel uitmaken van het EXIS-netwerk willen daarentegen complete onafhankelijkheid en transparantie op elk niveau waarborgen en handhaven.

Business Space wordt uitsluitend vergoed door zijn klanten-huurders. Dat gebeurt op basis van de resultaten, zodat zij geen enkel financieel risico lopen.

Samen vertegenwoordigen de huidige EXIS-leden meer dan 3.500 van de meest vooraanstaande en meest gerespecteerde bedrijven. Dertig daarvan staan zelfs in de Fortune 100. De EXIS-klanten variëren van kmo’s tot grote ondernemingen die actief zijn op het vlak van gezondheidszorg, technologie, defensie, hoger onderwijs en dienstverlening.

De leden van het EXIS-netwerk zijn ervaren vastgoedspecialisten en elk afzonderlijk expert in het specifiek geografisch gebied van waaruit ze opereren dankzij een uitstekende kennis van de markt aldaar. Met vestigingen in de belangrijkste landen van Noord-Amerika, Europa en de regio Azië – Stille Oceaan, mikt EXIS op een significante groei in de loop van 2015 en is het platform klaar om een sleutelrol te spelen in de vastgoedsector.

“Wij zijn trots dat we ons een van de stichters van dit project mogen noemen”, aldus Daniel Coltof, oprichter van Business Space. “Al 9 jaar stellen wij bij Business Space onze expertise ten dienste van onze klanten in België. Wij proberen hen te helpen bij het terugdringen van de huurprijs en de gemeenschappelijke lasten. Onze consultants onderhandelen met de eigenaars van de panden over de meest voordelige voorwaarden en kunnen zo in alle onafhankelijkheid optreden en voldoen aan de behoeften van de klanten.”

“Dankzij EXIS zijn we zeker dat we onze internationale klanten via onze netwerkpartners een "best practice service" kunnen aanbieden”, besluit Edouard Moreels, die het Brusselse team aanstuurt.

 

Over Business Space

Business Space is ontstaan uit een reële behoefte: de huurders van kantoren op de Belgische vastgoedmarkt hadden nood aan een onafhankelijke speler om hun belangen te verdedigen. Vastgoedmakelaars die in opdracht van de eigenaars werken, kunnen de huurders immers geen advies verstrekken zonder dat er nu en dan belangenconflicten opduiken.

Vandaar dat Daniel Coltof, voordien leidinggevende bij internationale bedrijfsvastgoedmakelaars, in 2006 besloot om Business Space op te richten en met deze firma te focussen op de belangen van huurders van de circa 13 miljoen m² bedrijfsvastgoed op de Brusselse markt. Zijn doel: vertrekken vanuit de behoeften van de huurders (en dus niet vanuit de belangen van de eigenaars of de beheerders van de panden) om het huurgeld en de lasten te doen dalen.

Op 10 jaar tijd slaagde Business Space erin om maar liefst ruim 80 miljoen euro aan huurgeld en gemeenschappelijke lasten uit te sparen.

Een greep uit de klanten van EXIS en Business Space: Bloomberg, Canon, Bose, Ricoh, Electrolux, Marsh & McLennan, Lego, Crédit Agricole, Johnson Controls, Télé2, G4S, Ashurst, Unicef, Newell Rubbermaid, Citco, Amcham EU, Pernod Ricard, Recticel, BPost, Portima, International Post Corporation en Bearing Point.

 

Meer info op www.business-space.be en www.exisglobal.com

Contacteer ons
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel