Clairfield Benelux NV opent een nieuw kantoor in Antwerpen

Clairfield Benelux NV opent een nieuw kantoor in Antwerpen

Senior banker David Theys aangesteld als vennoot fusies en overnames

Donderdag 28 april 2016 — Op 9 maart 2016 kondigde Clairfield Benelux NV de opening aan van haar nieuw kantoor in Antwerpen (Sneeuwbeslaan 20, 2610 Antwerpen) en de benoeming van David Theys als vennoot binnen het bedrijf. 

Clairfield Benelux is een groep van 27 Benelux professionals in corporate finance en meer bepaald in fusies en overnames enerzijds en financieringsadvies anderzijds. Clairfield Benelux is onderdeel van het Clairfield International netwerk. Het Benelux team is goed gewapend voor het leveren van topkwaliteit financiële diensten en bestaat uit ervaren mensen gespecialiseerd in corporate finance, fusies en overnames, waarderingen, financiële regelgeving en rapportering, thesaurie beheer, adviesverlening in het aantrekken van eigen en vreemd vermogen en projectfinanciering. Hans Buysse, vennoot en medeoprichter zegt:

“We beschikken over een uitgebreide ervaring en kennis in verschillende sectoren en behoren bij de top van de gespecialiseerde financiële dienstverlening. Door onze kennis, ervaring en enthousiasme brengen we onze klanten op deze manier echte toegevoegde waarde.”

Clairfield Benelux beschikt over professionelen van zowel het Nederlandse Boer & Croon Corporate Finance (BCCF) als het Belgische SynCap Belgium, beide kantoren binnen het Clairfield Netwerk. Samen handelen ze als één gecommitteerd team dat vlot kan worden uitgebreid indien opdrachten dit vragen.  

Neil Lomax, partner BCCF en Hans Buysse, partner SynCap, beide kantoren van het Clairfield netwerk, begonnen samen te werken in 2013 binnen het domein van de projectfinanciering omdat dit gaat over arbeidsintensieve en langdurige opdrachten.  De samenwerking beviel beide partijen en er werd beslist om verder te gaan. Hiertoe richten Hans Buysse, Damien Coppieters en Neil Lomax een 50/50 joint venture op tussen beide kantoren, Clairfield Benelux NV die nu dus opereert vanuit Brussel, Antwerpen en Amsterdam. Neil Lomax voegt toe:

“Het team maakt echt het verschil door zijn permanente en enthousiaste betrokkenheid. Waar nodig, zijn we er ook effectief voor de klant en dit is geen loze belofte.”

In maart 2016 vervoegde, David Theys, het team als vennoot. David Theys is een dynamische en ervaren professional die al 19 jaar werkt in investment banking en corporate finance. Hij heeft een ruime achtergrond in het aanbrengen en uitvoeren van complexe fusies en overnames en dit voor zowel operationele bedrijven als financiële investeerders, maar ook in het financieel herstructureren en financieren van deze bedrijven.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de Benelux markt en voor verschillende sectoren, heeft David zich toegespitst op telecommunicatie, media en technologie en dit in zowel West-Europa als Centraal en Oost-Europa (inclusief Rusland en GOS[1]). Vandaag beschikt hij ook nog steeds over goede relaties met financiele investeerders.

Alvorens Clairfield Benelux te vervoegen in maart 2016, trad David op als zelfstandig financieel adviseur bij een aantal technologie startups doorheen Europa. Van 2014 tot halfweg 2015, werkte David in Dubai bij Delta Partners, waar hij als vennoot de corporate finance tak mee aanstuurde. Delta Partners is toegespitst op strategische adviesverlening, corporate finance en private equity binnen de wereldwijde TMT sector. Van 2012 tot begin 2014 woonde David in Moskou waar hij hoofd was van TMT Investment Banking bij de zakenbank Troika Dialog, dat werd overgenomen door Sberbank, de grootste bank in het GOS. Van 1997 tot 2012 was David werkzaam in Londen bij Morgan Stanley en bij de Bank of America Merrill Lynch, alsmede ook bij Arma Partners, een onafhankelijk TMT M&A advies kantoor.

David behaalde een diploma Masters in Management aan de ESSEC Graduate School of Business in Parijs en een Masters of Science in Electrotechnical Engineering, specialisatie Telecommunicatie aan de Katholieke Universiteit Leuven.

2015 was een opmerkelijk jaar voor Clairfield Benelux. Het team leverde twee toonaangevende opdrachten op, versterkte zijn team aanzienlijk, en opende het kantoor te Antwerpen.

In november 2015 werd een grote PPP-transactie, Brabo 2, afgesloten. Brabo 2 is een belangrijk contract aanbesteed door De Lijn, De Stad Antwerpen en het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer met onder meer tramwerken, een ondergrondse garage, een tunnel, een herconfiguratie van de straten, lanen en pleinen in het stadscentrum van Antwerpen. Het contract van 234 miljoen euro werd toegekend aan het consortium TramContractors. Clairfield Benelux trad op als financieel adviseur van dit consortium dat bestaat uit het Nederlandse BAM-PGGM voor de bouwwerken en het Belgische Cofely Fabricom (ENGIE) voor de mechanische en elektrische engineering activiteiten. Clairfield Benelux bouwde het financieel model en adviseerde TramContractors tijdens de negotiaties met de aanbestedende overheden en de financiers (AG Insurance, Crédit Agricole CIB, KBC en BTMU).

Daarnaast werd Clairfield Benelux ook geselecteerd als lid van het Star consortium naast Nomura plc en Leonardo & Co. om de Belgische Federale Overheid en FPIM-SFPI te adviseren inzake haar belangrijkste bedrijfsparticipaties. Dit advies betrof niet alleen waarderingsadvies, maar ook risicoanalyse en investeringsadvies. De voornaamste participaties waren BNP-Paribas en Belfius, BPost en Proximus, een verzekeringsmaatschappij, de Nationale Loterij en de luchthaven van Brussel. Deze missie werd uitgevoerd in de periode van juni 2015 tot en met november 2015. Beide opdrachten werden binnen Clairfield geleid door Neil Lomax en Hans Buysse en uitgevoerd door een echt Benelux team.

OVER CLAIRFIELD INTERNATIONAL

Clairfield International (www.clairfield.com) biedt corporate finance diensten aan, vooral in het kader van fusies en overnames. Clairfield is een globaal investment bank netwerk met haar hoofdkwartier in Europa en met 35 kantoren in 20 landen. Het netwerk wordt aangestuurd door ondernemers per land. In 2015, sloot Clairfield meer dan 135 transacties af met een totale waarde van meer dan 5.5 miljard USD. Hierdoor staat Clairfield hoog gerangschikt bij de onafhankelijke M&A-adviseurs wereldwijd, maar ook specifiek in Europa, US, Latijns-Amerika en Azië en dit volgens Thomson Reuters. Clairfield viert dit jaar zijn twaalfde verjaardag in het verlenen van transactieadvies bij middelgrote klanten.

 

[1] GOS = Gemenebest van Onafhankelijke Staten

Florence Legein FL consult
Hans Buysse Clairfield Benelux nv