Designers slaan handen in elkaar ten voordele van het Fonds Erasme

Designers slaan handen in elkaar ten voordele van het Fonds Erasme

Donderdag 21 april 2016 — Gerenommeerde Belgische en buitenlandse designers waaronder Jan Fabre, Roos Van de Velde, Axel Vervoordt en Jules Wabbes willen het medisch onderzoek vooruithelpen. Ze doen dat door een onuitgegeven of exclusief werk te schenken aan het Fonds Erasme.

De werken gaan onder de hamer tijdens een galadiner op donderdag 12 mei 2016 in het prachtige Kasteel van Terhulpen, onder het peterschap van de Belgische designer Charles Kaisin. Vorig jaar ging een gelijkaardig evenement door wat uiteindelijk meer dan 1 miljoen euro opbracht. Toen stond striptekenaar Philippe Geluck, bekend van “de kat met de krant”, nog centraal. Geluck kon 14 artiesten strikken om mee te werken aan dit project voor het goede doel. Zij lieten allen hun creativiteit de vrije loop met verschillende originele kunstwerken als resultaat.

Dit jaar zet het Fonds Erasme ‘design’ in de schijnwerpers. Kunstliefhebbers en -verzamelaars krijgen de kans om originele werken op de kop te tikken én tegelijkertijd het medisch onderzoek financieel te steunen. Dit originele initiatief kan op heel wat bijval rekenen van Belgische en buitenlandse designers. Reisagentschap Continents Insolites, modehuis Hermès en juwelier Manalys scharen zich eveneens achter dit initiatief en bieden enkele uitzonderlijke loten aan.

Tijdens het jaarlijkse galadiner van het Fonds Erasme op donderdag 12 mei zal het prestigieuze veilinghuis Christie’s vanaf 21.30 uur de werken openbaar verkopen. Elk lot is te koop tegen een reserveringsprijs. Het verschil in prijs met het hoogste, toegewezen bod is fiscaal aftrekbaar.

Ook fervente designliefhebbers die niet op het galadiner aanwezig kunnen zijn, krijgen de kans om een van de werken te kopen en zo het Fonds Erasme te steunen.

Wie een voorsmaakje wil van deze onuitgegeven werken kan ze komen bewonderen op de kunstbeurs Art Brussels op de site van Tour & Taxis van vrijdag 22 tot zondag 24 april op stand A58.

Wilt u voor of tijdens Art Brussels een interview met een van de kunstenaars? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Het Fonds Erasme verleent al 34 jaar financiële steun aan medisch onderzoek. Er lopen momenteel verschillende onderzoeksprojecten, onder meer rond primaire hydrocefalie, nier- en longtransplantatie, kankergezwellen, weerstandsmechanismen tegen antibiotica, psoriasis, diabetes, CVA, gehoorproblemen, cirrose, epilepsie, allergieën en spijsverteringsziekten …

Dankzij de ingezamelde fondsen zullen 92 onderzoekers het komende jaar bijzondere onderzoeksprojecten kunnen lanceren en uitvoeren. Dit is een zeer belangrijke schakel in het genezingsproces van vele patiënten.

Alain Gilles - Mirror Mirror
Axel Vervoordt - Floating Stone
Nathalie Dewez - Big Prisme
Geneviève Bruynseels Directrice du Fonds Erasme at Fonds Erasme