Skip to Content
Eiffage Benelux zet deuren van werven open!

Eiffage Benelux zet deuren van werven open!

De bouwgroep Eiffage Benelux neemt met verschillende van haar bedrijven deel aan de 9de editie van de Open Wervendag op zondag 31 mei. Deze dag wordt georganiseerd door de Confederatie Bouw.

Ter gelegenheid van Open Wervendag zetten vier van onze werven hun deuren open:

 

Greenwood Woluwe (Sint-Lambrechts-Woluwe): “Een dorp in de stad”

Aannemer : Valens (Eiffage Benelux)
Ontwikkelaar : Eiffage Development (Eiffage Benelux)

Wie woont en leeft in de stad wil de dag van vandaag steeds vaker kunnen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven. Eiffage Development speelt hierop in door de realisatie van hedendaagse appartementen die tegemoetkomen aan de noden van gezinnen die van de stad én van een groene omgeving houden. De werken gingen van start in juni 2014. Als alles goed gaat zal het eerste gebouw klaar zijn in juni 2016. Het totale project telt 700 woongelegenheden, verdeeld over 8 gebouwen.

Geïnteresseerden zullen tijdens de Open Wervendag een modelappartement kunnen bezoeken. Ze zullen eveneens uitgenodigd worden om mee de lucht in te gaan, lees: een blik kunnen werpen op de werf vanop de zesde verdieping van het eerste gebouw, waarvan de ruwbouw momenteel in de eindfase zit. 65 procent van deze appartementen werd reeds verkocht. De bouw van de tweede blok ging recent van start, net als de commercialisatie ervan.

 

 

De Krook (Gent): “ Broedplaats voor de kenniseconomie voor morgen”

Aannemer : Antwerpse Bouwwerken (Eiffage Benelux), Valens (Eiffage Benelux)

Onderaannemers :  Fondedille (Eiffage Benelux), Herbosch-Kiere (Eiffage Benelux) Iemants (Groep Smulders (Eiffage))

Dit grootse project in het hartje van Gent omvat de nieuwe stadsbibliotheek, een onderzoekscentrum voor media en informatie, kunst en cultuur, een wooncomplex én openbare pleinen. Op de Krook zullen top-academici rond media en informatie mekaar ontmoeten. De werkzaamheden schieten momenteel goed op. Het project bevat tal van uitdagingen.  Hoogtepunt was de montage van spanten -van elk meer dan 40 ton zwaar!- met behulp van een reuzenkraan waardoor de toekomstige bibliotheek definitief vorm krijgt. Naast de technische moeilijkheden is ook de aanvoer van de bouwmaterialen een waar huzarenstukje. Tachtig procent van alle bouwmaterialen moet immers aangevoerd worden per boot. Bedoeling is dat het gebouw tegen eind 2016 de deuren kan openen.

 Tijdens de Open Wervendag zullen bezoekers kunnen kennismaken met dit grootse project. De officiële ‘opening’ gebeurt in het bijzijn van minister Alexander De Croo. Er zijn geen georganiseerde rondleidingen, maar er zullen wel op verschillende plaatsen infostanden staan. Alle facetten van het bouwproces zullen worden doorlopen, met een specifieke focus op de toch soms vernuftige werkzaamheden die het project omvatten.

 

 

BouwHuis (Borgerhout): “Opwaardering van de wijk dankzij trendy woonproject”

Aannemer : Antwerpse Bouwwerken (Eiffage Benelux)

Ontwikkelaar : Eiffage Development (Eiffage Benelux)

Eigentijds complex van vijf verdiepingen met 48 nieuwe wooneenheden gaande van appartementen en duplexen tot terrasappartementen en penthouses. Onder het bouwblok komt een ondergrondse parking met plaatsen voor bijna honderd fietsen en 48 auto’s. “Wij denken hierbij een boeiend project te kunnen aanbieden voor zowel jonge starters als investeerders die in de buurt, wijk en stad wonen of op zoek zijn naar een veilige en rendabele belegging”, zegt Kris Weyn, directeur Vlaanderen van Eiffage Development dat voor het project samenwerkt met Antwerpse Bouwwerken.” Dit woonproject betekent bovendien een opwaardering van het imago van Borgerhout. Momenteel zijn reeds 32 van de 48 appartementen verkocht.

Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in het modelappartement aan de Bouwensstraat.

 

 

Gemeentelijke Basisschool De Tol (Riemst): “De school van morgen”

Aannemer : Reynders Bouw & Interieur (Eiffage Benelux), Antwerpse Bouwwerken (Eiffage Benelux), Valens (Eiffage Benelux)

Realisatie van een nieuwe school via de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen, goed voor een totale investering van 4,7 miljoen euro. Scholen van Morgen is een samenwerking tussen de Vlaamse overheid en private partners. Het wil 165 projecten realiseren tegen 2017 en zo een antwoord bieden op de lange wachtlijsten in scholenbouw. Als alles volgens planning verloopt zal de Gemeentelijke Basisschool De Tol in april 2016 klaar zijn om in september 2016 de splinternieuwe deuren te kunnen openen. De school zal plaats bieden aan 135 leerlingen uit het kleuter- en lager onderwijs.

Tijdens de Open Wervendag zal er vrije rondgang zijn op de werf. Er zal een PowerPointpresentatie afgespeeld worden met foto’s van het verloop van de werken. Verder zal de gemeente een drankje aanbieden aan een daarvoor voorziene stand.

 

Over Eiffage Benelux

Eiffage Benelux  is met 15 bedrijven en meer dan 2.000 medewerkers actief in België, Luxemburg en Nederland en maakt deel uit van Eiffage, één van de belangrijkste actoren binnen de Europese bouwsector. Eiffage legt zich toe op vijf specifieke domeinen: bouw, burgerlijke bouwkunde, energie, metaalconstructie en concessies/publiek-private samenwerkingen.  De vijftien bedrijven van Eiffage Benelux hebben elk hun eigen werkingsgebied en vullen elkaar op die manier perfect aan.

Contacteer ons
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel