Skip to Content
Floralia Brussels : vanaf 3 april tot 3 mei!

Floralia Brussels : vanaf 3 april tot 3 mei!

Ontdek het park in al zijn bloemenpracht en maak kennis met de gerestaureerde donjon

De bloemententoonstelling Floralia Brussels heeft voor de twaalfde keer haar deuren geopend. Sinds  vrijdag 3 april kan het grote publiek opnieuw genieten van een uitzonderlijke bloemenpracht in het park en de serres van Groot-Bijgaarden en dit tot en met zondag 3 mei 2015! Zowaar de perfecte familie-uitstap voor tijdens de paasvakantie. Het domein van maar liefst 14 hectaren groot werd eind 19de eeuw ontworpen door tuinarchitect Louis Fuchs en is bijzonder populair bij zowel Belgische als buitenlandse bloemenliefhebbers.

Het ontwerp en de aanleg van Floralia Brussels ligt naar goede gewoonte in de handen van Maarten Bakker, afstammeling van een bekende Nederlandse familie van bloembollenproducenten. Hij zorgt wederom voor de beste kwaliteit van bloembollen, de nieuwste soorten en de meest originele bloemenperken.

Meer dan één miljoen tulpen, hyacinten, narcissen en andere voorjaarsbloemen sieren momenteel de tuinen. De bloembollen zijn geteeld door de beste Belgische en Nederlandse producenten en werden reeds in de herfst geplant waardoor het grote publiek ze vandaag in al hun pracht kan bewonderen. Het was even wachten op de eerste échte voorjaarse zonnenstralen, maar uiteindelijk maakte het grijze grauwe weer toch plaats voor de zon. Dat maakt het tapijt van wilde bloemen en een heus bloemenlabyrint natuurlijk des te mooier. Bijkomende blikvanger dit jaar is de drie meter hoge bloemenpauw. Bezoekers kunnen tevens hun hart ophalen in de 1.000 m² grote serre waar een honderdtal bloemstukken te zien zijn. De boeketten worden bovendien elke week vernieuwd zodat er van verwelkte bloemen geen sprake is.

Wie even terug wil keren naar de tijd van ridders en schildknapen kan de inmiddels gerestaureerde donjon die dateert uit 1347 van liefst dertig meter hoog bezoeken. Wie helemaal boven geraakt, wordt beloond met een adembenemend uitzicht op Brussel en Vlaams-Brabant.

Nieuw dit jaar is de komst van een dertigtal gekostumeerde personages, geïnspireerd op het Carnaval van Venetië. Zijn maken hun opwachting tijdens het weekend van 18 en 19 april. Ze zullen zowel zaterdagnamiddag als zondag de hele dag te zien zijn.

De muzikale noot wordt verzorgd door jonge muzikanten van de Academie van Dilbeek. Op 1 mei krijgen de bloemen tevens bezoek van de Fanfare van Dilbeek.

Meer informatie en het complete programma: www.floralia-brussels.be

Contacteer ons
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel