Floralia Brussels: haal je hart op tussen de bloemen

Floralia Brussels: haal je hart op tussen de bloemen

Nog tot en met 6 mei te bezoeken

Woensdag 13 april 2016 — Het 17de eeuwse kasteel van Groot-Bijgaarden vormt momenteel het decor voor adembenemende bloemenpracht. Meer dan 1 miljoen bloembollen werden geplant en rijzen dezer dagen uit de grond. De lente is in het land...

Tot en met 6 mei staan de tuinen van Floralia Brussels open voor het grote publiek. De Nederlandse Maarten Bakker maakt er elk jaar opnieuw een erezaak van om de perken eigenhandig aan te leggen. Dit resulteert in een oneindige mix van kleuren en ontelbare schakeringen. De bloembollen werden afgelopen herfst allemaal een voor een geplant en daar zie je nu het resultaat van. De perken worden iedere dag onderhouden opdat het er allemaal piekfijn zou uitzien voor de bezoekers.

Zowel groot als klein kan plezier beleven in de tuinen. Zo zijn er heel wat uitgelezen fotoplekjes waar je bijvoorbeeld met je geliefde kan poseren, zitbankjes voor zij die even willen verpozen en genieten van de bloemenpracht, maar ook aan de allerkleinsten werd gedacht dankzij een speelpleintje. Wie honger heeft gekregen kan terecht in de cafetaria voor een hapje en een drankje. Met een beetje geluk kan dat buiten op de verschillende terrasjes die speciaal voor de gelegenheid werden opgezet.

In het 14 hectaren grote park zijn er enkele plekjes die je zeker gezien moet hebben. Denken we maar aan de serre met prachtige boeketten, de kapel met de vele orchideeën en het bloemenlabyrint. Ook de Franse tuinen ontworpen door architect Louis Fuchs op acht niveaus en de recent gerestaureerde donjon met adembenemend uitzicht zijn een absolute must.

Zoveel redenen dus om de komende weken af te zakken naar de tuinen van Floralia Brussels. Want niet alleen de Chinese en Japanse toeristen halen er hun hartje op, ook de Belgen zijn verkocht voor dit bloemenpark.

"Ik houd heel erg van bloemen. Ik ben al andere tuinen gaan bezoeken, maar hier in Groot-Bijgaarden hangt een speciale sfeer: het kasteel, de geur van de hyacinten,... echt prachtig!”, klinkt het bij Bénédicte uit het Waals-Brabantse Grez-Doiceau.

 

Nog tot 6 mei iedere dag te bezoeken van 10 tot 18 uur !

Niet te missen dit weekend (16-17 april) : gekostumeerde personnages in het thema van carnaval van Venetië !