Floralia Brussels voor 12de keer in volle bloei: van 3 april tot en met 3 mei

Floralia Brussels voor 12de keer in volle bloei: van 3 april tot en met 3 mei

Kasteel van Groot-Bijgaarden viert de lente met bloemententoonstelling.

Van vrijdag 3 april tot zondag 3 mei kan het publiek de 12de editie van de bloemententoonstelling bezoeken in het park en de serres van het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Het 14 hectaren grote park werd aan het einde van de XIXste eeuw ontworpen door tuinarchitect Louis Fuchs. De verschillende tuinen komen heel mooi tot hun recht. De houtgewassen en kleurrijke perken trekken jaarlijks zowel binnen- als buitenlandse bloemenliefhebbers aan.

 

Speciaal voor de nieuwe bloeiperiode hebben de tuinmannen van het kasteel opnieuw meer dan één miljoen bloembollen geplant. Er zijn maar liefst 500 soorten tulpen, hyacinten, narcissen en aanverwanten te bewonderen. Daarnaast hebben de kunstenaars een tapijt van wilde bloemen, een groot hart met verschillende rode tulpen en een labyrint in alle kleuren van de regenboog aangelegd.

U vindt er de grootste Belgische verzameling rododendrons en azalea’s afkomstig uit de Exbury Gardens (Engeland). In de grote serre van 1.000m² pakken florist Hans Danko en zijn team uit met een hele reeks bloemstukken.

Floralia Brussels komt er mede dankzij Maarten Bakker, afstammeling van een bekende Nederlandse bloembollenproducent. De tentoonstelling zet de kwaliteit van opvallende soorten en originele bloemenperken in de verf.

 

NIEUW

Na 6 maanden restauratie van de donjon wordt hij opnieuw opengesteld voor het publiek. Dit monument dateert uit de XIVe eeuw. Vanop het terras helemaal boven heb je een prachtig zicht op de omgeving van Brussel, het Atomium en de Basiliek. Op elke verdieping zullen de zalen aangekleed worden volgens verschillende thema’s.

 

ANIMATIE

Tijdens het weekend van 18 en 19 april zullen enkele Venetiaanse bezoekers zorgen voor animatie. Een twintigtal gekostumeerde personages zal zaterdagnamiddag en zondag door het park paraderen. Na hun deelname aan het Carnaval van Venetië kijken ze ernaar uit om hun nieuwe kostuums aan u te presenteren.

Daarenboven zullen jonge muzikanten van de muziekacademie van Dilbeek op verschillende plaatsen in het park het publiek verrassen met een voorstelling. Het kasteel verwacht eveneens de Koninklijke fanfare ‘De Vrije Belgen’ op vrijdag 1 mei. Verdere details worden later bekendgemaakt op onze website. Mis dit niet!

 

Praktische informatie:

Elke dag open van 10 uur tot 18 uur

  • Volwassenen: € 12/pers
  • Groepen en senioren: € 10/pers
  • Kinderen (6 - 14 j): € 5/kind

 

Kasteel Groot-Bijgaarden:

Isidoor Van Beverenstraat 5
1702 Groot-Bijgaarden

0491/59.43.52

contact@kasteelgrootbijgaarden.be

 

Contacteer ons
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel