IP Nexia - THERABEL: een unieke en doeltreffende samenwerking

IP Nexia - THERABEL: een unieke en doeltreffende samenwerking

Woensdag 6 mei 2015 — De positionering van IP Nexia als "integroperator ™" is uniek in haar soort, omdat het bedrijf zowel fungeert als ICT-integrator en VoIP-operator als mobiele operator. Deze combinatie stelt het bedrijf in staat om zijn klanten een compleet gamma geavanceerde oplossingen aan te bieden op het gebied van cloud, mobiele toepassingen, IP-connectiviteit en convergentie.

De missie van IP Nexia beperkt zich echter niet tot het aanleveren van oplossingen, producten en diensten. IP Nexia positioneert zich ook als een langetermijnpartner die advies verleent aan alle soorten van bedrijven.

Voor Michel Coric, afgevaardigd bestuurder van IP Nexia, is het duidelijk: "IP Nexia toont nu duidelijk zijn bekwaamheid om corporate organisaties te adviseren door hen gepersonaliseerde en technologische of zelfs avant-gardistische oplossingen aan te bieden."

Dit vereist een voortdurende aandacht voor de behoeften van de klanten om hen zo nodig nieuwe producten en nieuwe oplossingen aan te bieden. Het meest recente voorbeeld is de samenwerking met Therabel.

De farmaceutische privéfirma Therabel werd opgericht in 1945 en heeft zich sindsdien overal in Europa gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de distributie van geneesmiddelen. Voor Therabel is een hoog niveau van engagement tegenover zijn partners de sleutel tot succes.

Bij de zoektocht naar een geschikte partner voor zijn Belgische server- en IT-diensten was IP Nexia de logische keuze. IP Nexia biedt immers een geheel van complementaire diensten aan die VoIP, mobiele oplossingen, IP-connectiviteit en de externalisering van servers in een cloudoplossing dekken, mét integratie en convergentie van deze oplossingen.

Marco Barazzoni, financieel directeur van Therabel, verklaart: "Vroeger was alles gefragmenteerd en waren er teveel dienstverleners. We wilden een globale, geïntegreerde aanpak die ons in staat zou stellen om een totaaloverzicht te krijgen en het beheer te vergemakkelijken.”

Het succes van deze operatie ligt in het feit dat er geen veranderingen merkbaar zijn ter hoogte van de databases en dat het geheel toegankelijk blijft voor de doorsnee gebruiker. Het ontlast de beheerders en medewerkers van Therabel tevens van technische verplichtingen en stelt hen in staat om de specifieke noden op maat van het bedrijf te preciseren.

"We hebben niet gewacht tot we geconfronteerd werden met een catastrofale situatie alvorens te handelen, maar we prijzen ons elke dag gelukkig dat we voor de geïntegreerde dienstverlening van IP Nexia hebben gekozen. Onze medewerkers kunnen bovendien rekenen op een efficiënte helpdesk!”

Ook niet te vergeten: het veiligheidsaspect dat zo optimaal mogelijk moet zijn bij snel evoluerende technologieën. Marco Barazzoni besluit: "Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Dit zal de komende jaren aanzienlijk bijdragen tot de duurzaamheid van de infrastructuur."

Therabel is namelijk van plan om op korte termijn zijn internationale filialen van dezelfde outsourcing te laten genieten!