La Cloche d’Or: winkels en luxewoningen met een innovatief design

La Cloche d’Or: winkels en luxewoningen met een innovatief design

Woensdag 20 mei 2015 — Dit nieuwe project – pal in La Grande Région* en in het hart van een nieuwe wijk van Luxemburg-stad – wil het orgelpunt worden van de door Grossfeld PAP geconcipieerde en opgestarte stadsontwikkeling op Le Ban de Gasperich**.

Kenmerkend voor het project is een voorbeeldige mix van functies (woningen, handelszaken, kantoren, scholen) én transportinfrastructuur (trein, tram, bus en autowegen).

Dankzij al deze troeven wordt de nieuwe site een krachtige trekpleister (490.000 m² kantoorruimte, goed voor circa 25.000 werknemers, en ruim 2.300 nieuwe bewoners).

Emblematisch project voor het Groothertogdom Luxemburg

Dit overkoepelende, emblematische en gemengde stadsproject omvat ook een winkelcentrum. Het unieke architecturale geheel zal onderdak bieden aan niet minder dan 120 boetieks en 225 wooneenheden.

Behalve een winkelcentrum wordt La Cloche d’Or ongetwijfeld ook een toeristische topper waar steevast een gezellige drukte zal heersen. Een unieke, opbeurende plek met veel licht en ruimte, waar rust en passie hand in hand gaan. Het Premium-karakter van het project La Cloche d’Or rijmt volkomen met de aanpak die typisch is voor het Groothertogdom Luxemburg: topkwaliteit en prima dienstverlening mét de glimlach.

“De inwoners van La Grande Région een vernieuwende en aantrekkelijke bestemming met vele facetten aanbieden, dat is dé bedoeling van het project La Cloche d’Or (LCO)”, zegt Eric Mathieu, directeur vastgoed van LCO1-Immochan***. “Concreet vertaalt zich dit in een weloverwogen keuze voor 120 originele en zeer uiteenlopende winkels, die nooit eerder op eenzelfde locatie werden samengebracht. Dit project is het beste bewijs dat het Groothertogdom Luxemburg mag en moet geloven in zijn eigen kunnen, toekomst en commerciële kracht.”

 

Uniek commercieel aanbod

Het winkelcentrum wordt perfect ingebed in de glooiing van het terrein en zal drie verdiepingen tellen: onderaan een hypermarkt, het gelijkvloers en de eerste verdieping.

De winkeloppervlakte van de hypermarkt zal om en bij de 12.500 m² beslaan, stocks, werkplaatsen en loskades niet meegerekend. Auchan werkt aan een innovatief concept waarbij de groep streeft naar een resoluut avant-gardistisch aanbod dat de Luxemburgse markt aangenaam zal verrassen. Op die manier wil de retailer zijn aanwezigheid in het Groothertogdom Luxemburg bestendigen.

 

Een handvol data

Het winkelcentrum LCO zal in het najaar van 2018 de deuren openen. De eerste fase van de bouw – graafwerken en diepe funderingen – is net van start gegaan. Ook met de verbetering van het wegennet en de openbare infrastructuur (wegen, tunnels, ecologische corridor en openbaar park) werd reeds begonnen.

Alle woningen zullen in de lente van 2019 worden opgeleverd.

“Wij willen met ons project het bestaande commerciële aanbod geen concurrentie aandoen”, besluit Philippe Provost, algemeen projectmanager van LCO1. “Wel integendeel: met dit innovatieve premiumconcept geven wij de commerciële aantrekkingskracht van het Groothertogdom Luxemburg een boost, waardoor wij het bestaande aanbod net versterken en er meer variatie in brengen. Het is de bedoeling om dit Luxemburgse project uit te bouwen tot een kwaliteitsreferentie in het selecte clubje van Europese winkelcentra. Bovendien kan ons project bogen op een mix die je bij nieuwe projecten maar zelden ziet, inclusief een nieuw residentieel concept dat perfect past bij de eigenheid van het Groothertogdom Luxemburg en borg staat voor animo en gezelligheid.”

*La Grande Région is een Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) die diverse grenszones van vier Europese landen langsheen de Rijn beslaat: Duitsland, België, Frankijk en Luxemburg. Het was de allereerste EGTS die werd opgericht om de enige beheersautoriteit te zijn voor een Europees programma. La Grande Région ligt tussen de Rijn, de Moezel, de Saar en de Maas en heeft tot doel de politieke en economische samenwerking alsook de partnerships tussen de verschillende spelers te bevorderen.

**De Ban de Gasperich is de uitgelezen plek voor dit winkelcentrum, dat feilloos zal aansluiten op de zeer dynamische stedelijke context. Omdat de Ban de Gasperich – na het Plateau du Kirchberg – de enige nieuwe uitbreidingszone is in de rand van Luxemburg-stad, betreft het hier een locatie van strategisch belang.

*** Immochan, de vastgoedpoot van Auchan, werd in 1976 opgericht en is vandaag een van Europa’s grootste commerciële vastgoedmaatschappijen voor winkelcentra, met 639 miljoen euro aan inkomsten in 2013. Immochan heeft als wereldspeler expertise opgebouwd in drie grote vakgebieden: promotie, verkoop en uitbating/beheer van het patrimonium. De strategie van Immochan is gebaseerd op overkoepelende verantwoordelijkheid en garandeert de private en publieke partners solide en duurzame projecten.

Kerncijfers: 363 winkelcentra, 14.900 handelspartners, 2,3 miljoen m² winkelgalerijen en 1,3 miljoen m² retailparken in beheer, 12 landen, 1,7 miljard bezoekers per jaar, 800 medewerkers.