Les FLORALIES Een luxueus woon- en zorgcentrum in Stokkel

Les FLORALIES Een luxueus woon- en zorgcentrum in Stokkel

Het nieuwe woon- en zorgcentrum Les Floralies in Sint-Lambrechts-Woluwe is deze donderdag ingehuldigd in het bijzijn van de burgemeester, het schepencollege en de twee eerste bewoners.

Het project Les Floralies, in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, is uitstekend gelegen, op een prachtige site langs de Groene Wandeling, in een populaire woonwijk. Les Floralies is veel meer dan een verzorgingstehuis, en biedt de bewoners een omgeving waar rust en comfort centraal staan.

Vastgoedpromotor Burco ontwikkelde het project samen met partners en vrienden Philippe le Hodey, Gauthier Ducarme en Nicolas Peterbroeck.

Samen werkten ze alles tot in het kleinste detail uit, met het oog op een optimaal welzijn van de bewoners. Het ontwerp van architectenbureau Accarain et Bouillot weerspiegelt dan ook als geen ander die visie, en heeft meer weg van een luxeresidentie dan van een woon- en zorgcentrum.

Burco is trots op zijn deelname aan dit mooie project, dat in lijn ligt met zijn waarden van duurzaamheid en kwaliteit. Bovendien is het een schoolvoorbeeld van hoe verlaten gebouwen in de stad gerenoveerd kunnen worden. Het woon- en zorgcentrum neemt immers de plaats in van een jarenlang verwaarloosde garage.

“We zijn er trots op dat we konden meehelpen om het Stokkel-project – inmiddels omgedoopt tot Les Floralies – tot een goed einde te brengen”, benadrukt Thibaut Dumortier, Managing Director bij Burco. “Het project lag aan de basis van geslaagde samenwerkingsverbanden, zowel met uitbater Armonea als met financieel adviseur Degroof Petercam. Bovendien leverde het bewijs voor de kwaliteit van de samenwerking met onze vrienden en partners Philippe le Hodey, Gauthier Ducarme en Nicolas Peterbroeck. Ook het professionalisme van Interbuild werd eens te meer in de verf gezet. En dankzij het uitstekende werk van de architecten past het woon- en zorgcentrum perfect in de gemengde wijk Stokkel. Het project is dus in alle opzichten geslaagd!”

Les Floralies, uitgebaat door Armonea, telt 90 ruime kamers (elk met een aangepaste badkamer), een uitgestrekte tuin, grote terrassen, een privé- eetruimte voor evenementen, een wellnessruimte, een ontspanningsruimte, enz.

Gonzague de Gruben, directeur van de Armonea-residentie, licht toe:

“Een plechtige opening is altijd een bijzonder, symbolisch moment. Het is de slotsom van alle inspanningen van iedereen die bij dit mooie project betrokken was. Het is overigens geen toeval dat we ervoor kozen om onze activiteiten en diensten aan te bieden op deze locatie, in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. De vraag naar nieuwe voorzieningen voor oudere personen ligt hier immers erg hoog. Dankzij de samenwerking tussen de gemeente, onze teams en vastgoedpromotor Burco, met wie we al eerder samenwerkten, konden we een infrastructuur en omgeving creëren die perfect aansluit op de wensen en behoeften van de senioren die hier hun intrek nemen.

In dit moderne woon- en zorgcentrum kunnen hulpbehoevende senioren leven in een omgeving op maat van hun behoeften en tegelijk actief deelnemen aan het leven in de residentie, met een uitgestrekte tuin en vlak bij de handelszaken in de gemeente.

De opening van de residentie leidt bovendien tot 50 nieuwe jobs in de gemeente.

Olivier Maingain, burgemeester van de gemeente, besluit:

“Het schepencollege van Sint-Lambrechts-Woluwe hecht veel belang aan de levenskwaliteit van senioren. De opening van een nieuwe privé-instelling als Les Floralies garandeert een grotere diversiteit in het zorgaanbod voor oudere personen. We willen de toekomstige bewoners een aangename leefomgeving en een warm onthaal in onze gemeente schenken.”

 

Contacteer ons
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel