Missen lopen 20 km voor het goede doel

Missen lopen 20 km voor het goede doel

Vrijdag 29 mei 2015 — Beste journalist,

De M&M’s (Miss & Models) zakken af naar de stad… “RUN 4 FACE”

Ter gelegenheid van de 20 km door Brussel nu zondag 31 mei neemt de vzw FACE for children in need voor het derde jaar op rij deel met een eigen team. Een honderdtal lopers (en wandelaars) zal die dag de straten van onze hoofdstad doorkruisen. Peter van het project is Jacky Ickx. Meer dan deze sportieve uitdaging is deze wedstrijd ook een humanitaire uitdaging. Doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de wees- en straatkinderen waarvoor de vzw zich al 12 jaar bekommert.

Twee uiterst vrijgevige sponsors zorgden reeds voor een vliegende start dankzij een gift van 10.000 euro, maar uiteraard is het aan de lopers om dit bedrag nog de hoogte in te jagen en liefst zelfs te verdubbelen. Om de actie een extra duwtje in de rug te geven zullen enkele Miss & Models zondag hun beste loopoutfit aantrekken. Na de warming-up door Brigitta Callens zullen Véronique De Cock, Alizée Poulicek, Katia Alens, Cilou Annys, Anouck Lepère en de mooiste supporter van de Rode Duivels, Axelle Despiegelaere over de startlijn lopen. Annelies Toros, Laurence Langen en Kim Engelbosch zullen voor het ideale supportersteam zorgen.

De opbrengst van de actie gaat naar verschillende projecten die sinds 2003 lopen: zes weeshuizen, twee opvangcentra voor de vele straatkinderen en een verzorgingstehuis voor moeders en kinderen in moeilijkheden. Op termijn hoopt FACE zijn activiteiten uit te breiden naar andere landen in Afrika of Azië. Uw gulle bijdrage is welkom op BE93 0014 6044 8467 onder de naam van FACE for children in need. Elke gift van meer dan 40 euro is fiscaal aftrekbaar.

Tanguy Nève