Skip to Content
Nieuw concept van rust- en verzorgingstehuizen

Nieuw concept van rust- en verzorgingstehuizen

Inhuldiging Azalea in Evere

De vergrijzing, we kunnen er de dag van vandaag niet meer omheen. In 2050 zal 25% van de Belgische bevolking ouder zijn dan 65 jaar. Mensen leven steeds langer en zijn door de band ook fitter. Senioren worden dan ook van overal aangemoedigd om in beweging te blijven. De agenda van gepensioneerden is om die reden vaak gevulder dan de werkende mensen onder ons.

Ook rust- en verzorgingstehuizen spelen hier meer en meer op in. Ouderen willen niet meer wegkwijnen in een stoffig kamertje, maar daarentegen zo lang mogelijk actief blijven.

De Franse groep Novadia speelt hierop in en laat dit concept ook overwaaien naar België. In het Brusselse Evere opende recent de residentie Azalea.

Overal glazend vloertapijt, keurig gedekte tafeltjes, obers met vlinderdas, een piano in de inkomhal en kamers met een interieur alsof ze zijn weggeplukt uit een trendy woongids, niets doet hier denken aan een zogenaamd klassiek woonzorgcentrum. Een nieuwe standaard zeg maar. Een iets hogere dan een doorsnee rusthuis, maar vooral met het allergrootste respect voor de bewoners.  Zo opent er binnenkort een ‘Alzheimercafé’, net als een heus kuuroord en een fitnessruimte.

U bent welkom om het rust- en verzorgingstehuis te komen bezoeken tijdens het inhudigingsmoment op woensdag 7 oktober om 17.30 uur. Dit zal gebeuren in het bijzijn van Mevrouw Céline FREMAULT, Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, bevoegd voor Huisvesting en Bijstand aan personen, Mijnheer Guy Vanhengel, Minister en Lid van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, bevoegd voor Gezondheidsbeleid en Mijnheer Pierre MUYLLE, Waarnemend burgemeester van Evere.

                                                                                                                              

Programma :

 

17.30 uur: Ontvangst van de genodigden

18 uur: Speech, inhuldigingsmoment en bezoek aan de residentie

19 uur: Cocktaildrink + buffet « Smaken van de wereld »

19.30 uur: Demonstraties « Dansen van de wereld »

Gelieve te bevestigen voor 28 september via mail: annelies@flconsult.be

 

Adres:

Kolonel Bourgstraat, 143-145

1140 Evere

Contacteer ons
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel