Novadia stelt nieuw concept van high standing rust- en verzorgingstehuis voor

Novadia stelt nieuw concept van high standing rust- en verzorgingstehuis voor

Rusthuis Azalea ingehuldigd

Glazend vloertapijt, keurig gedekte tafeltjes, obers met vlinderdas, een vleugelpiano in de inkomhal, een hippe patio en kamers met een interieur alsof ze zijn weggeplukt uit een trendy woongids: residentie Azalea in het Brusselse Evere heeft het allemaal. Het mag dan wel een woonzorgcentrum voor senioren zijn, toch heeft het prestigieuze gebouw met glimmende draaideur aan de inkom meer weg van de lobby van een chique hotel en laat dat nu net de bedoeling zijn: “Onze bewoners mogen in geen geval een rusthuisgevoel hebben, maar moeten het idee hebben dat ze op hotel zitten. Het is net als op vakantie.”

Wie het gebouw binnenstapt zou het bijna vergeten: Azalea is een rust- en verzorgingstehuis, maar niets dat daaraan doet denken als je het interieur en het kader ziet. In de inkom hangen moderne lusters en worden strakke tegels afgewisseld met vloertapijt. Je aanmelden doe je aan de receptie waar je hartelijk ontvangen wordt door een jonge, frisse dame. Verplegers en verpleegsters in witte jassen zijn er amper te bespeuren. Even verderop staan tafeltjes gedekt met keurig gevouwde servetten in een waaiertje en glimmende wijnglazen. Een ober is in de weer met de voorbereidingen voor het avondmaal. Het doet denken aan een restaurant waar de zogenaamde ‘service’ elk moment kan beginnen.

Onze residenten mogen hier in geen geval het gevoel krijgen dat ze hun oude dag in een rusthuis doorbrengen”, benadrukt directrice Isabelle Saint Guilan. “Om die reden heeft de inrichting meer weg van een hotel. We willen onze mensen ook stimuleren om zo lang mogelijk actief te blijven. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, soms zelfs buitenshuis.”

Azalea biedt 180 plaatsen aan. Daarvan zijn er momenteel al 110 ingenomen sinds de opening in januari van dit jaar. Gisteravond werd het gebouw feestelijk ingehuldigd. Van zodra de andere bewoners hun intrek hebben genomen zal gestart worden met de werkzaamheden voor de realisatie van een fitnessruimte en een heus kuuroord. “Daar zullen onze residenten echt kunnen ontspannen in een heerlijk relaxerend zwembad en kunnen uitrusten op zeteltjes langs de kant zoals in een echte spa.”

Ook wat het eten betreft worden de bewoners in de watten gelegd. “Onze chef-kok heeft ooit nog in een sterrenrestaurant gewerkt”, vervolgt de directrice. “Ook aan het culinaire hechten we veel belang.”

Aan dergelijke luxe hangt vanzelfsprekend een prijskaartje vast. Isabelle Saint Guilain: “Voor een verblijf in Azalea betaal je makkelijk tussen de 77 en 92 euro per dag. In andere Brusselse ziekenhuizen ligt het gemiddelde tussen de 50 en 60 euro lager, maar dat neemt niet weg dat er een publiek voor is. We zijn niet toevallig gesitueerd in de buurt van welstellende gemeenten als Tervuren en Sint-Pieters-Woluwe.”

Tot slot pakt Azalea nog uit met een klein primeurtje, want binnenkort opent een Alzeimercafé. “Hier krijgen mantelzorgers van Alzeimerpatiënten de kans om samen te komen en hun hart te luchten indien ze daar nood aan hebben. Dat zal 1 keer per maand gebeuren.”

Contacteer ons
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel