PERSBERICHT: Peter de Caluwe: leader van het jaar 2014 (embargo tot 20 uur vanavond!)

PERSBERICHT: Peter de Caluwe: leader van het jaar 2014 (embargo tot 20 uur vanavond!)

Lobby Awards 2014: Leadership & Communicatie in de Gemeenschap

De Lobby Awards 2014 heeft Peter de Caluwe tot de grote winnaar van het jaar uitgeroepen. De Caluwe is de directeur van cultuurtempel De Munt in Brussel.

 

Nieuwe partners, een nieuwe jury, een nieuw palmares. De Lobby Awards slaan volop nieuwe pistes in en kiezen een meer maatschappelijke richting. Van politicus tot publiek persoon is immers maar een kleine stap. We blijven evenwel trouw aan het principe dat de persoonlijkheden van het jaar ons in de eerste plaats als opinieleiders moeten boeien en dit dankzij de manier waarop zij hun capaciteiten aanwenden om te communiceren. Zij verdedigen immers in de eerste plaats en bovenal de belangen van de organisaties die zij vertegenwoordigen. Verder dienen zij zich ook aan te passen aan de aanpak van de media. Ten slotte wordt van hen ook verwacht dat zij zich openstellen naar de gemeenschap. Dit laatste criterium was doorslaggevend bij het toekennen van de laureaten van deze Lobby Awards 2014 en verklaart mede waarom Peter de Caluwe tot de grote winnaar van het jaar werd uitgeroepen.

Op het moderne schouwtoneel van de actualiteit kent elke acteur inderdaad zijn plaats. Alles begint met de leader die zijn gedachtengoed gestalte geeft. Maar er is ook de expert die zijn mening verkondigt en de kroniekschrijver met zijn persoonlijk commentaar. Zonder de woordvoerder te vergeten die de continuïteit van de communicatie van de leader verzekert.

De Lobby Awards selecteren hun categorieën op basis van dit mediatieke spel: Leader van het Jaar, Expert van het Jaar, Kroniekschrijver van het Jaar, Woordvoerder van het Jaar. Naast deze trofeeën schuiven de Lobby Awards drie meer thematische categorieën naar voor: Vrouw van het Jaar, Ondernemer van het Jaar en Zakelijke kring van het Jaar. Tenslotte behoudt de jury zich het recht voor om – indien zij van oordeel is dat de actualiteit dit wettigt – speciale vermeldingen of prijzen toe te kennen. Wij benadrukken dat alle bekroonde personaliteiten Nederlandstalig, Franstalig, Europees of niet-Europees kunnen zijn. De enige voorwaarde is dat zij de actualiteit hebben beheerst zoals die door de Franstalige media in België wordt aangevoeld.

And the winner is Peter de Caluwe die het begrip “culturele black-out” introduceerde. De jury van de Lobby Awards 2014 verkoos de directeur van de Munt tot “Leader van het Jaar”.

 

“Ondernemer van het Jaar” is Bernard Gustin (Brussels Airlines) wiens maatschappelijk engagement niet enkel in België merkbaar was, maar vooral in Afrika.

“Vrouw van het Jaar” (met ELLE België) is Isabella Lenarduzzi (Jump).

“Expert van het Jaar” is Professor Dave Sinardet (VUB).

“Kroniekschrijver van het Jaar” is Eric de Beukelaer.

“Woordvoerder van het Jaar” is Wauthier Robyns (Assuralia).

“Zakelijke kring van het Jaar” (met Trends-Tendances) is de Cercle de Wallonie.

Bovenop deze 7 categorieën besliste de Jury van de Lobby Awards 2014 om de prijs van de “Belofte van het Jaar” toe te kennen aan Prinses Elisabeth van België en de prijs “Cactus” aan Laurette Onkelinx (PS).

De erelijst van de jury voor deze Lobby Awards 2014 is dan ook duidelijk Belgisch getint.

 

BELANGRIJK!

In bijlage uitnodiging persbrunch De Munt met Peter de Caluwe morgen (16/12) om 11 uur. Woordvoerder Peter de Caluwe: Naomi Hoornaert (0478/47.50.50)

 

Persdienst: Annelies Baeten – 0494 647 623 - annelies@flconsult.be

 

 

Contacteer ons
Annelies Baeten FL consult
Annelies Baeten FL consult
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel