Persbezoek Floralia Brussels 2 april

Persbezoek Floralia Brussels 2 april

Ontdek het park in al zijn bloemenpracht en maak kennis met de gerestaureerde donjon

Beste journalist,

Voor de 12de keer op rij zet het kasteel van Groot-Bijgaarden dit voorjaar haar deuren open voor de inmiddels beroemde bloemententoonstelling Floralia Brussels. Van vrijdag 3 april tot en met zondag 3 mei 2015 kan het grote publiek opnieuw genieten van een uitzonderlijke bloemenpracht in het park en de serres van Groot-Bijgaarden.

Wij nodigen u uit voor een persbezoek op donderdag 2 april om 11 uur om de tuinen in avant-première te komen ontdekken. De rondleiding zal begeleid worden door Cédric Pelgrims de Bigard en de Nederlandse bloembollenproducent Maarten Bakker.

Het bezoek zal afgesloten worden met een lichte lunch en een drankje.

Het domein van maar liefst 14 hectaren groot werd eind 19de eeuw ontworpen door tuinarchitect Louis Fuchs en is bijzonder populair bij zowel Belgische als buitenlandse bloemenliefhebbers.

Meer dan één miljoen tulpen, hyacinten, narcissen en andere voorjaarsbloemen zullen de tuinen sieren. De bloembollen zijn geteeld door de beste Belgische en Nederlandse producenten en werden reeds in de herfst geplant zodat ze weldra in volle bloei zullen staan. Ook het tapijt van wilde bloemen en een heus bloemenlabyrint in alle kleuren van de regenboog zijn niet te missen. Bijkomende blikvanger dit jaar is de drie meter hoge bloemenpauw.

Bij regenweer kunnen bezoekers hun hart ophalen in de 1.000 m² grote serre waar een honderdtal bloemstukken te zien zullen zijn. De boeketten zullen bovendien elke week vernieuwd worden zodat er van verwelkte bloemen geen sprake zal zijn.

Wie even terug wil keren naar de tijd van ridders en schildknapen kan de inmiddels gerestaureerde donjon van liefst dertig meter hoog bezoeken. Wie helemaal boven geraakt, wordt beloond met een adembenemend uitzicht op Brussel en Vlaams-Brabant.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen door een mailtje te sturen naar: annelies@flconsult.be

Hopelijk tot dan!

 

Praktische gegevens:

Adres: Isidoor Van Beverenstraat 5 in 1702 Groot-Bijgaarden

(Parkeermogelijkheden in de dreef recht tegenover het park)

Contacteer ons
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel