Skip to Content
Veertien beroemde kunstenaars slaan de handen in elkaar voor medisch onderzoek in het Erasmusziekenhuis

Veertien beroemde kunstenaars slaan de handen in elkaar voor medisch onderzoek in het Erasmusziekenhuis

 

Beroemde Belgische en Franse kunstenaars met allerlei achtergronden hebben zich op vraag van Philippe Geluck, peter van het Erasmusfonds in 2015, geëngageerd om het medisch onderzoek te steunen. Dat doen ze door het speciaal voor deze gelegenheid uitgegeven beeldhouwwerk ‘De kat met de Krant’ een persoonlijke toets te geven.

Iedere kunstenaar mag zijn of haar exemplaar van het 60 cm hoge harsen beeld in alle vrijheid personaliseren.

BEN, Jean BOGHOSSIAN, Michaël BORREMANS, Isabelle de BORCHGRAVE, Hervé Di ROSA, Gérard GAROUSTE, Karl LAGERFELD , Laurence JENKELL, Jean-Luc MOERMAN, François SCHUITEN, Pierre SOULAGES, Jeanne SUSPLUGAS en YAN Pei-Ming: stuk voor stuk gingen ze enthousiast aan de slag en creëerden ze een origineel werkstuk.

Elke Kat is een uniek werk, gesigneerd door de kunstenaar en door Philippe Geluck. Deze laatste gaf twee exemplaren een persoonlijke toets en zal trouwens het eerste bronzen beeld schenken.

Deze gepersonaliseerde Katten zijn van zaterdag 25 tot maandag 27 april te zien op Art Brussels in Brussels Expo. U vindt ze in de loungeruimte van Anglo Belge Special Risks (Hal 1, Mezzanine).

Tijdens het jaarlijkse galadiner van het Erasmusfonds op donderdag 7 mei zal het prestigieuze veilinghuis Christie’s vanaf 21.30 uur de werken openbaar verkopen ten voordele van medisch onderzoek. Elke Kat is te koop voor de unieke reserveringsprijs van € 3.000. Het verschil in prijs met het hoogste bod is fiscaal aftrekbaar.

Ook de fans van de Kat die niet aan het galadiner deelnemen, krijgen de kans om een kunstwerk te kopen en zo het Erasmusfonds te steunen. Via de telefoon kunnen ze namelijk een aankooporder plaatsen. Meer uitleg hierover vindt u op de website van het fonds.

In bijlage vindt u een brochure met toelichtingen over dit prachtig initiatief ten voordele van medisch onderzoek, net als een persdossier met alle details.

Wilt u voor of tijdens Art Brussels een gesprek met de kunstenaars en/of een ontmoeting met Geneviève Bruynseels, de directrice van het Erasmusfonds? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Contacteer ons
Annelies Baeten FL Consult
Annelies Baeten FL Consult
Over FL Consult

FL Consult
Kersbeeklaan 281a
1180 Brussel